vvv
İTÜ Mimarlık Fakültesi Bülteni Blogu'na hoşgeldiniz. Lütfen bültende yer almasını istediğiniz haberlerinizi varsa resimleri ile birlikte ilgili komisyon üyesinin e-posta adresine yollayınız!
vvv

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Seminer, "19. Yüzyılda Kastamonu Eyaleti'nde Hükümet Daireleri", Ar. Gör. Mine Topçubaşı

İTÜ Çevre ve Şehircilik Uyg-Ar Merkez Birimleri'nin çalışmaları kapsamında, Tarihsel Çevre Koruma ve Restorasyon Birimi'nden Ar. Gör. Mine TOPÇUBAŞI, 6 Mayıs 2009 Çarşamba günü "19. Yüzyılda Kastamonu Eyaleti'nde Hükümet Daireleri" başlıklı bir sunuş yapmıştır.

Seminer, "Yüzyıl Dönümünde İstanbul'da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi", Dr.Nilufer Baturayoglu Yöney

İTÜ Çevre ve Şehircilik Uyg-Ar Merkez Birimleri'nin çalışmaları kapsamında, Tarihsel Çevre Koruma ve Restorasyon Birimi'nden Dr. Nilüfer Baturayoğlu YÖNEY, 29 Nisan 2009 Çarşamba günü "Yüzyıl Dönümünde İstanbul'da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi" başlıklı bir sunuş yapmıştır.

Seminer, "Üsküdar'da Vakıf Eser Su Yapıları ve Korunması İçin Öneriler", Ar. Gör. Betül Ekimci

İTÜ Çevre ve Şehircilik Uyg-Ar Merkez Birimleri'nin çalışmaları kapsamında, Tarihsel Çevre Koruma ve Restorasyon Birimi'nden Ar. Gör. Betül Ekimci, 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü "Üsküdar'da Vakıf Eser Su Yapıları ve Korunması İçin Öneriler" başlıklı bir sunuş yapmıştır.

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Eko Tasarım Buluşması

15-29 Mayıs 2009 tarihlerinde ITU Taşkışla’da Eko Tasarım Buluşması hayata geçiyor. Eko Tasarım Buluşması Türkiye’de hem eğitimde hem de profesyonel alanda ekolojik tasarım yaklaşımlarının ve uygulamalarının paylaşılacağı ilk geniş kapsamlı platform olma özelliğini taşıyor.



15-29 Mayıs 2009 tarihlerinde ITU Taşkışla’da Eko Tasarım Buluşması hayata geçiyor.
Öğrenci eko tasarım proje sergisi, çevreci sanat sergisi, altı adet atölye çalışması ve iki önemli oturumdan oluşan etkinliği Mana Design düzenliyor.

15 Mayıs Cuma günü başlayacak serginin açılış partisi ITU Taşkışla iç bahçesinde olacak. Saat 19:00 itibariyle başlayacak partide aydınlatma çevre tasarımlarının yanı sıra bahçenin yerlerinden ağaçların tepesine kadar sanatçı işleri yer alacak.

Öğrenci eko proje sergisi ve çevreci sanat sergisi geniş katılımla 2 hafta sürecek.
Oturumlarda; profesyonel ve akademik alanda ekolojik yaklaşımlar incelenecek. Ayrıca bu alanda aktif çalışan dernek/vakıf veya inisiyatifler faaliyetlerini anlatma fırsatı bulacak.
Atölye çalışmalarının sunumlarının yanı sıra firmaların bu alandaki tecrübelerini anlattıkları sunumlar düzenlenecek.

Etkinlik akışı:
15 Mayıs Cuma akşamı ITÜ Taşkışla iç bahçesinde saat 19:00 itibariyle dinamo dj’leri eşliğinde açılış partisi düzenlenecek.
Çevreci grafiti sanatçısı Paul Curtis özel tekniği ile, 15 Mayıs günü ITÜ iç bahçesinin yer taşlarını temizleyerek Üniversiteye bırakacağı eserini akşama doğru tamamlamış olacak.
16 Mayıs Cumartesi günü ilk oturum sabah 9:00’dan akşam 19:30’a kadar sürecek. İlk oturumda mimari uygulamalarda ekolojik perspektifler, öğrenci projelerinde ekolojik perspektifler ve inisiyatifler bölümleri yer alacak. Oturum boyunca çevreci tasarım ile bağlantılı film gösterimleri de yapılacak.
17 Mayıs Pazar günü itibariyle 6 adet atölye çalışması başlatılacak.

İTÜ Meslekte 20 Yıl ve 30 Yıl Plaket Töreni

Geleneksel İTÜ Günü kapsamında 23.Mayıs.2009 Cumartesi günü Mimarlık Fakültesi'nde, 1979 yılı (Meslekte 30 Yıl) ve 1989 yılı (Meslekte 20 Yıl) Mimarlık Fakültesi mezunları için Plaket Töreni yapılmıştır.

14 Mayıs 2009 Perşembe

Sergi: bil[me]digin aski

Ar. Gör. Ozan Avcı ve Ar. Gör. Ahu Sokmenoglu'nun birlikte yürüttükleri "bil[me]digin aski" baslıklı atölye çalışmasının ürünleri 102 ve 109 arasindaki koridorda sergilenmektedir.

Erasmus Günü

Erasmus Günü, İTÜ Mimarlık Fakültesi ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM Programına katılmış olan Türk ve Yabancı öğrencilerin bu yıl ERASMUS Programına katılacak öğrencilerle deneyimlerini paylaştıkları toplantı 6 Mayıs 2009 Çarşamba günü 109'da gerçekleştirilmiştir.

12 Mayıs 2009 Salı

Bioxcin Ambalaj Tasarımı Proje Yarışması ve Ödül Töreni


.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile B’IOTA Laboratuvarları’nın ortaklaşa düzenlediği “BIOXCIN Ambalaj Tasarım Yarışması”, 30 Nisan 2009 tarihinde Taşkışla Kampüsü’nde yapılan ödül töreni ile sonuçlandı. 27 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında devam eden serginin yanı sıra yarışmada dereceye giren tasarımların açıklandığı ödül töreninde, birinciliği elde eden İlteriş İlbasan, ikinci Cansu Akarsu ve üçüncü Pelin Kenez’e plaketleri verilirken; diğer 8 öğrenciye ise başarı belgeleri sunuldu. Dereceye girenler ayrıca 5 bin, 3 bin ve bin 500 TL.’lik para ödüllerinin sahibi oldu.
.

.
EUT 211E ve EUT 212 dersleri kapsamında sekiz haftalık program dâhilinde tamamlanan “BIOXCIN Ambalaj Tasarım Yarışması”na İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 38 lisans ve yüksek lisans öğrencisi katıldı. Proje sürecinin başında öğrencilere “saç dökülmesi, BIOXCIN ürünleri, ürünün hedef kitlesi, pazarlama stratejileri ve satış ortamı olan eczaneler” hakkında bilgiler verildi. Şampuan ambalajı üretim teknikleri konusunda inceleme yapmak üzere üretim tesisi ziyaretine katılan öğrencilere, Makine Mühendisi Ercan Gündüz tarafından “plastik enjeksiyon üretim yönetimi” konulu bir de seminer verildi. Böylelikle tasarım aşaması için üretim mühendislerine sorularını yöneltme ve bilgi toplama fırsatı bulan öğrenciler, üç boyutlu form araştırmalarını da sonlandırmalarının ardından hazırladıkları şişe tasarımlarını, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Seçil Şatır, Öğretim Görevlisi Dr. Hümanur Bağlı, Öğretim Görevlisi Ece Arıburun, Araştırma Görevlisi Ayhan Enşici, Araştırma Görevlisi Ceyda Vatan Özgen, Araştırma Görevlisi Turgut Çırpanlı ile B’IOTA Laboratuvarları’ndan Pazarlama Direktörü Azmi Arslan, BIOXCIN Ürün Müdürü Hakan Ünsal, Satınalma Müdürü Ersin Demir ve Satınalma Sorumlusu Gürkan Kuleş’den oluşan final jürisinin beğenisine sundu. Jüri üyelerinin ara değerlendirmeleri sonucunda sekizinci haftada ilk 11, sonrasında ise ilk 3 belirlendi.
.

.
B’IOTA Laboratuvarları Genel Müdürü Cihat Dündar, ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada gençleri üretmeye ve yaratmaya yönelten bu ve bu tarz üniversite-özel sektör işbirliklerinin son derece faydalı olduğuna inandıklarını belirtirken, çok yakında yeni şişesiyle yurtdışına açılacak olan Bioxcin’in şişe tasarımını bir Türk öğrencinin yapmış olmasından gurur duyduğunu sözlerine ekledi.
.

.

Sergi: "Algilanan Dunya Olarak Antik Kentleri Anlama ve Yorumlama: Okuma"

Prof. Dr. Semra Aydinli, Y. Mimar Ertug Ucar ve Ar. Gor. Ozan Avci tarafindan yurutulen Mimari Proje 4 dersi kapsaminda yapilan "Iyonya" teknik gezisinin sonucunda hazirlanan "Algilanan Dunya Olarak Antik Kentleri Anlama ve Yorumlama: Okuma" baslıklı fotograf+kolaj+video sergisi 7 Mayis 2009 Persembe günü 102 sergi salonunun onundeki koridorda yapilmıştır. Sergi halen 102 holünde izlenebilir..

İTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri'nin Oturma Eylemi

İTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri 8 Mayıs'ta YÖK'ün 50d uygulamalarını protesto etmek amacı ile Taşkışla orta bahçe'de oturma eylemi yaptı.



Fotoğraf: Aras Nefçi

15. Geleneksel Taşkışla Bahar Şenliği sona erdi..

15. Geleneksel Taşkışla Bahar Şenliği
4 - 8 Mayıs 2009

15. Geleneksel Taşkışla Bahar Şeniği sona erdi... Ortabahçe aktiviteleri, gece konserleri ve maskeli balo ile Taşkışla bir akademik yılı daha geride bıraktı. Les Yeux Rouges, Master of Potatoes, Çıngar, Sahte Rakı, İya Waves, Sattas konser veren gruplar arasında yer aldı. Tüm aktiviteler bir yana şenliğe "Fresco" boykotu damgasını vurdu...


Fotoğraf: Zeynep Günay

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Forum: "Universitelerde Ozerklik ve Is Guvencesi"

4 Mayıs Pazartesi günü ITU Mimarlik Fakultesi Taskisla yerleskesinde İTÜ Araştırma Görevlileri tarafından "Universitelerde Ozerklik ve Is Guvencesi" başlıklı forum düzenlenmiştir.

FORUM: "Universitelerde Ozerklik ve Is Guvencesi"
Tarih: 4 Mayis Pazartesi
Saat: 17:00- 18:30
Yer: ITU Mimarlik Fakultesi, Taskisla 109 nolu salon
Katilimcilar: Aras. Gor. Cemil OZANSU, (I.U.Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dali), Yrd. Doc. Dr. Ismet AKCA ( YTU. Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Bolumu)


 
Free Hit Counter