vvv
İTÜ Mimarlık Fakültesi Bülteni Blogu'na hoşgeldiniz. Lütfen bültende yer almasını istediğiniz haberlerinizi varsa resimleri ile birlikte ilgili komisyon üyesinin e-posta adresine yollayınız!
vvv

26 Şubat 2010 Cuma

ITU International Design Lectures : Dr. Artemis Yagou, "Early Design Education and Professionalisation in Greece"

ITU International Design Lectures

Dr. Artemis Yagou, "Early Design Education and Professionalisation in Greece"

Tarih : 2 Mart 2010, Salı
Saat : 16.00
Yer : Taşkışla, 127 no'lu salon

Sempozyum : Prof. Dr. Mete ÜNÜGÜR anısına düzenlenen "Kent, Kültür, Mekan: IAPS - CSBE Network Kültür ve Mekan Toplantıları II. Ulusal Sempozyumu"

İTÜ Mimarlık Fakültesi tarafından Prof. Dr. Mete ÜNÜGÜR anısına düzenlenen "Kent, Kültür, Mekan: IAPS - CSBE Network Kültür ve Mekan Toplantıları II. Ulusal Sempozyumu"

Tarih : 2-3 Mart 2010
Yer : Taşkışla, 109/127
http://www.mim.itu.edu.tr/kentkulturmekan/index.htm


İçerik
21. Yüzyılın ikinci 10 yılınına gireceğimiz 2010 yılı İstanbul Metropolü için Avrupa Kültür Başkenti olması açısından önemlidir. Kültür başkenti olmanın yanında İstanbul 21. Yüzyılda kentsel dönüşüm genel çerçevesi içinde ulusal ve uluslararası projelerle sürekli irdelenmekte ve üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle İTÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen IAPS - CSBE Network Kültür ve Mekan Toplantıları II. Ulusal Sempozyum’ nun ana konusu “Kent, Kültür ve Mekan” olarak belirlenmiştir. Bu sempozyum İTÜ Mimarlık Fakültesi’ nde ve Türkiye’ de kültür mekan çalışmalarında önemli çalışmalar yapmış, birçok araştırmacı ve akademisyenin yetişmesine katkıda bulunmuş 3 Mart 2004 de kaybettiğimiz Prof. Dr. Mete ÜNÜGÜR ün anısına adanmıştır.

Temalar
1. Günümüz Mekanı: Değişim, Dönüşüm ve Devamlılık; 21. Yüzyılda küreselleşmenin etkileri ile kentsel mekanın, kamusal mekanın ve özel mekanın değişimi, dönüşümü ve geçmişteki izlerinin devamlılığının tartışılması. Kültürel bileşenlerin mekanın değişim, dönüşüm ve devamlılığına etkilerinin irdelenmesi.

2. Küreselleşen kentler, konut ve kimlik; Kürelleşen kentlerin konut çevreleri üzerine kuramsal ve uygulamalı araştırma çalışmalarını gözden geçirmesi ve değerlendirilmesi; Günümüzde konut mekanına yeniden ve toplu bir şekilde bakma gereği; konut Politikaları ve yeni yaklaşımlar; kentsel mekan dinamiklerinin konut çevrelerine ve kavramına yansıması; kültürel süreklilik ve dönüşüm alanı olarak konut.

Kente aidiyet/ait olma duygusu, yeni olanların ev kavramını tanımlama sürecinde oluşturduğu kimlikler, komşuluk ilişkileri; Konut mimarisinde yeni eğilimler: kullanıcı tercihleri, yaşam kalitesi, tüketim kültürü ve medyanın etkisi; Konut yerleşmelerinde projelendirme ve alan çalışmaları.

10 Şubat 2010 Çarşamba

Sergi ve Panel : [mts] PROJE 1 / 20092010_Güz yy. İşleri ve "SANATTA YARATICILIK, SANAT MEKANLARI VE KENT / ISTANBUL"

İTÜ, MİMARİ TASARIM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MİMARİ TASARIM ARAŞTIRMA LABORATUARI / [mts] PROJE 1 dersi kapsamında olan Panel ve Sergi gerçekleştirilecektir.


Panel_ SANATTA YARATICILIK, SANAT MEKANLARI VE KENT / ISTANBUL

Semra Aydınlı, Oğuz Haşlakoğlu, Nevzat Sayın, Ahmet Soysal

12.02.10 cuma / saat: 13.30-15.30 / Taşkışla / 127


Sergi Açılışı_ [mts] PROJE 1 / 20092010_güz yy. işleri

YARATICILIK, YARATICI MEKANLAR VE KENT / İSTANBUL

12.02.10 cuma / saat: 16.00 / Taşkışla /127 holü

9 Şubat 2010 Salı

Film Gösterimi ve söyleşi : "Cılavuz Köy Enstitüsü" ve Prof. Dr. Güler Yalçın, "Eğitim Mirasımız Köy Enstitüleri ve Günümüzdeki Önemi"

Film Gösterimi : "Cılavuz Köy Enstitüsü"
Yönetmen : Ahmet Soner
Türkiye / 2008 / 75'

Söyleşi : Prof. Dr. Güler Yalçın, "Eğitim Mirasımız Köy Enstitüleri ve Günümüzdeki Önemi"

Tarih : 11 Şubat 2010, Perşembe
Saat : 18:30
Yer : Taşkışla, 127 no'lu salon

Osmanlı Bankası Müzesi'nin Sinema Programı, yönetmenliğini Ahmet Soner'in üstlendiği Cılavuz Köy Enstitüsü adlı belgeselle devam ediyor. "Toplumsal Hafıza" teması altında yapılacak gösterimin ardından, Prof. Dr. Güler Yalçın, "Eğitim Mirasımız Köy Enstitüleri ve Günümüzdeki Önemi" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesel, kapatılana kadar 900'ü aşkın öğretmenin mezun edildiği Cılavuz Köy Enstitüsü'nü anlatıyor. 1937'de Kars'ın Susuz ilçesinde Ruslardan kalma kışlada açılan Eğitmen Kursu, 1940 yılında Cılavuz Köy Enstitüsü adını alarak görevine devam etti. Daha sonraları Cılavuz'a, köy enstitülerinin kapatılması için var gücüyle çalışan Kazım Karabekir'in adı verildi.

Sergi : “Rölöve ve Restorasyon Stüdyosu” Kapsamında Ödemiş ve Bademli’de Gerçekleştirilmiş Olan Çalışmalar

2009-2010 Güz Yarıyılı’nda “Rölöve ve Restorasyon Stüdyosu” kapsamında Ödemiş ve Bademli’de gerçekleştirilmiş olan çalışmalar, 11-19 Şubat 2010 tarihleri arasında 102no'lu salonda sergilenecektir.

Sergi açılışı : 11 Şubat 2010, Perşembe
Saat :17.00
Yer : Taşkışla, 102 no'lu salon

Seminer : Prof.Dr. Roberto Cervero, "Transit Oriented Development (TOD) in Cities"

University of California at Berkeley, Institute of Urban and Regional Development'in Direktörü Prof.Dr. Roberto Cervero, "Transit Oriented Development (TOD) in Cities" başlıklı bir konuşma yapacaktır.


Tarih : 15 Subat 2010, Pazartesi
Saat : 16.00
Yer : Taşkışla 127 no'lu salon
 
Free Hit Counter