vvv
İTÜ Mimarlık Fakültesi Bülteni Blogu'na hoşgeldiniz. Lütfen bültende yer almasını istediğiniz haberlerinizi varsa resimleri ile birlikte ilgili komisyon üyesinin e-posta adresine yollayınız!
vvv

15 Mart 2010 Pazartesi

ERGİNOĞLU& ÇALIŞLAR İÇ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU




İç Mimarlık Bölümü 8 Mart 2010 Tarihinde İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla 109 no'lu salonda s Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Bürosu konferansını gerçekleştirdi. Ofis çalışmalarını ve mimarlığa bakışlarını aktardıkları konferans öğrencilerimizden büyük ilgi gördü

13 Mart 2010 Cumartesi

Seminer: Esra Demircioğlu

Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü araştırma görevlilerinden Esra Demircioğlu, 17 Mart 2010 çarşamba günü saat 13.00-14.00 arasında Çevre Şehircilik UYGAR Merkezinde Planlama ve Kamu Ölçmeleri başlıklı bir seminer verecektir.

Seminer: Ryohei Nakamura

Okayama Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Prof. Ryohei Nakamura 15 Mart tarihinde "Effects of Agglomeration Economies, Migration, and Income Transfers on the Change in Regional Income Disparities" başlıklı bir sunuş yapmıştır.

10 Mart 2010 Çarşamba

Yarışma, "En Betonik Fikirler"

Akçansa firmasının, üniversitelerin inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencileri için düzenlediği "En Betonik Fikirler Yarışması"nda İTÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri  Utku Külahçı, Esin Özkula ve Remzija Mert birinci oldu.

iç mimarlık öğrencileri sahne tasarımı çalıştayı





iç mimarlık programı dördüncü sınıf öğrencileri Sn. Sumruhan Koçoğlu başkanlığında , 16-19 kasım 2010 tarihleri arasında;
''Sahne anlatısında dekor üretimi:Tiyatro Dekorları''
isimli bir workshop gerçekleştirdiler..




Yarışma, "Altındağ Doğa Parkı Peyzaj Tasarımı Öğrenci Proje Yarışması" Sonuçlandı



Altındağ Doğa Parkı Peyzaj Tasarımı Öğrenci Proje Yarışması'nda İTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden;

Neşe ÇAKIR Gizem KOLAT, Enverina QORRAJ, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ,
Gülce KANTÜRER, Volkan ŞENOL, Ece Sıla BORA, Damla TURAN, Satınalma,
Semiha ALTINTAŞ, Esma Selen AKSOY, Cansu ALMALI, 2.MANSİYON aldılar.



http://www.arkitera.com/y1112-altindag-doga-parki-peyzaj-tasarimi-ogrenci-proje-yarismasi.html

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından ve Altındağ Belediyesi’nin katkı ve katılımlarıyla açılan “Altındağ Doğa Parkı Peyzaj Tasarımı Öğrenci Proje Yarışması”, Ankara Çevre Yolu’na bitişik ve orta yoğunluklu yerleşim alanının içerisinde “Payamlıtepe Mesire Alanı” olarak bilinen araziyi konu ediniyor. Kuzeye doğru manzaraya sahip olan, mevcut seyrek bitkisel dokusu ve vadi oluşumu ile yaklaşık 24 hektarlık bir alanı kapsayan arazi, düşük-orta gelirli yerleşim alanı olan Beşikkaya ve Karapürçek mahallelerinin arasında yer alıyor.

Mevcut topografik ve morfolojik yapı içerisinde yer alan yamaçlar ve yüzeyler, söz konusu yarışma alanında “vadi peyzajı”na ve alan perspektifine artı değerler katıyor; yerleşim alanı içerisinde ve yakın çevrede önemli bir "yeşil alan" potansiyeli taşıyor.

Altındağ Doğa Parkı Peyzaj Tasarımı Öğrenci Proje Yarışması” da bu fikirlerden hareket ile “bölgeye ve çevre halkına yönelik yeni açılımlar sergileyecek, arazinin doğal peyzaj karakterini vurgulayacak, ziyaretçilerin rekreasyon, ulaşım, dolaşım, açık ve yeşil alan gereksinimini karşılayacak, Ankara'nın ve Altındağ’ın kültürünü ve tarihini özümseyecek çağdaş ve geleceğe yönelik” kentsel ve peyzaj tasarım projelerinin elde edilmesini amaçlıyor.

Rekreasyonel alan kullanımları ile ilgili kullanıcılara, tasarımcılara ve yerel yönetimlere fikir vermesi, ufuk açması ve yol göstermesi de hedeflenen yarışma, güzel sanatları özendirmek ve eğitime katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor ve tasarım öğrenimi gören tüm öğrencilere açık.

Yarışma ile çeşitli sosyal etkinlikler ile kültür, dinlence, eğlence ve sportif kullanımların yer alacağı bir rekreasyon alanı, aynı zamanda da teknik, estetik ve bilimsel amaçları kapsayan, çağdaş düzenleme ilkeleri ve uygulamaları hedefleyen ve yorumlayan özgün doğal mekanlar yaratılması amaçlanıyor.

3 Mart 2010 Çarşamba

Seminer : Selçuk Avcı, "Sustainability in the 21st Century and the Camel's Nose"

Mimar Selcuk Avci, "Sustainability in the 21st Century and the Camel's Nose"

Tarih : 8 Mart 2010, Pazartesi
Saat : 18.00
Yer : Taşkışla, 127 no'lu salon.

2 Mart 2010 Salı

Konferans : Ulusal Kapalı Konut Yerleşmeleri Konferansı, "Yeni Yaşamlar, Mekanlar, Sınırlar"

İTÜ Konut Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "Yeni Yaşamlar, Mekanlar, Sınırlar" temalı Ulusal Kapalı Konut Yerleşmeleri Konferansı yapılacaktır.

Tarih : 4-5 Mart 2010
Yer : Taşkışla, 109 No'lu salon

Program için : http://www.kapaliyerlesmeler.itu.edu.tr/

Teknik Gezi: Şehir Planlama Öğrencileri Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu yollarında..

Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü 3. sınıf öğrencileri yapılan "geleneksel" teknik gezi 2008 ve 2009 yıllarında Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini konu aldı. Engin Eyüboğlu, Özhan Ertekin ve Zeynep Günay yürütücülüğünde yapılan 2008 gezisi Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ağrı, Van, Erzurum, Tokat ve Amasya illerini kapsayan 4400 km. lik bir rotayı takip eden gezi 10 gün sürdü.









(1)Kars'tan Ağrı'ya giderken (2)Avusor (3)Amasya (4)Piraziz (5)Doğu Beyazıt (6)Palovit (7)Avusor (8)Sümela
Fotoğraflar: Zeynep Günay

Seminer: 'İnsan İnsanın Kurdudur-Homo Homini Lupus

8 Mart 2010 tarihinde Prof.Dr. Sümer Gürel yeni kitabı "İnsan İnsanın Kurdudur-Homo Homini Lupus"u tanıtmak üzere bir konuşma yapacaktır.

Teknik Gezi: Şehir Planlama Öğrencileri Mardin'de

5-9 Ekim 2009 tarihleri arasında Mimarlık Fakültesi Yard.Doç.Dr. Yüksel Demir'in genel koordinatörlüğü'nde şehir planlama lisans (Prof.Dr.Nuran Zeren Gülersoy), şehir planlama yükseklisans (Öğr.Gör.Dr.Engin Eyüpoğlu), kentsel tasarım yükseklisans (Yard.Doç.Dr. Hatice Ayataç)ve restorasyon yükselisans (Prof.Dr.Zeynep Ahunbay) öğrencileri ile birlikte Mardin'deydi.

Şehir Planlama Bölümü yedinci yarıyıl öğrencileri de Mardin Planlama ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında teknik gezi de yer aldı. Prof.Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Prof.Dr.Fulin Bölen, Araş.Gör. Zeynep Günay, Araş.Gör. Serdar Kaya, Araş.Gör. Burçin Yazgı ve Araş.Gör. Eren Kürkçüoğlu'nun yürütücülüğünde 28 öğrenci ile birlikte düzenlenen teknik gezide öğrenciler, Mardin Kentsel Sit Alanı içinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Midyat, Dara ve Nusaybin'e düzenlenen geziler ile öğrenciler Mardin yakın çevresini de tanıma fırsatını buldu.


Fotoğraf: Zeynep Günay

Fotoğraf: Burcu Ünver

Teknik Gezi: Şehir Planlama Öğrencileri Fatsa'da

Şehir Planlama Bölümü öğrencileri Proje 6 kapsamında 24-28 Şubat tarihleri arasında Fatsa'daydı. Teknik Gezi kapsamında proje yürütücüleri Doç.Dr.Ferhan Gezici, Yard.Doç.Dr. Şence Türk, Araştırma Görevlileri Mete Başar Baypınar, Zeynep Günay ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın da katılımı ile Proje 5 kapsamında yapılan çalışmaların irdelendiği bir toplantı düzenlendi.



Fotoğraflar: Zeynep Günay

Seminer: Haydarpaşa için Sen de Bir Söz Söyle

12 Ocak 2010 tarihinde TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi "Haydarpaşa için Sen de Bir Söz Söyle" başlıklı bir seminer düzenledi. Haydarpaşa'yı anlamak ve Haydarpaşa'yı planlamak başlıklı oturumlardan oluşan seminerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılında onayladığı taslak plan üzerinden Haydarpaşa'da özellikle son 10 yıldır hakim olan planlama ve uygulama anlayışları tartışıldı. Erhan Demirdizen, Pınar Özden, Zeynep Enlil, Nuran Zeren Gülersoy, Can Binan, Gülsün Tanyeli, Zekai Görgülü'nün tematik sunuşlarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Uğur İnan Haydarpaşa taslak planını sundu.



Seminer ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://www.arkitera.com/h48918-haydarpasa--icin-soylenecek-cok-soz-var-ama.html
 
Free Hit Counter