vvv
İTÜ Mimarlık Fakültesi Bülteni Blogu'na hoşgeldiniz. Lütfen bültende yer almasını istediğiniz haberlerinizi varsa resimleri ile birlikte ilgili komisyon üyesinin e-posta adresine yollayınız!
vvv

28 Şubat 2011 Pazartesi

Seminer, "Beyond Organisational Reform Metropolitan Governance: The Frankfurt/Rhine-Main Case", Prof. Peter Kreisl

28 Subat 2011 tarihinde Prof. Peter Kreisl (Stadt- und Regionalplanung, Fachhochschule Frankfurt am Main - University of Applied Sciences) Şehir ve Bölge Planlama Bölümünü ziyaret ederek  bölüm tarafından düzenlenen Plannıng of Metropolıtan Regions: Case of Istanbul and Frankfurt başlıklı çalıştayda "Beyond Organisational Reform Metropolitan Governance: The Frankfurt/Rhine-Main Case" konulu bir sunuş yapmıştır.

ITU Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü "International Design Alliance (IDA)" 2013 Kongresi'ni Düzenlemek Üzere Hak Kazandı

Tasarım sektörünün "Davos Toplantıları" olarak bilinen International Design Alliance (IDA) Kongresi’nin ev sahipliği için adaylık başvurusu yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü sekiz ay süren zorlu bir değerlendirme süreci sonunda IDA 2013 Kongresi’ni İstanbul’da düzenlemeye hak kazanmıştır. Kasım 2010'dan bu yana çalışmaları devam eden çerçeve anlaşmanın imzalanmasını takiben, IDA tarafından 24 Şubat 2011 tarihinde bir basın bülteniyle IDA 2013 Kongresinin İTÜ evsahipliğinde İstanbul'da toplanacağı duyurulmuştur. Nisan ayında Kanada'nın Montreal kentinde yapılacak olan imza töreni sonrasında IDA 2013'ün uluslararası tanıtım çalışmalarına başlanacaktır. IDA basın bültenin tüm metnine bağlantıyı izleyerek ulaşabilirsiniz. (Türkçe çevirisi )


International Design Alliance: IDA (Uluslararası Tasarım İttifakı), dünyanın en önemli üç tasarım birliğinin; ICSID - Uluslararası Endüstriyel Tasarım Dernekleri Konseyi, ICOGRADA - Uluslararası Grafik Tasarım Birlikleri Konseyi ve IFI Uluslararası İç Mimar/Tasarımcılar Federasyonu’nun bir araya gelerek oluşturduğu en geniş kapsamlı tasarım kurumudur. 2013 yılında yaklaşık 100 kadar ülkeden 3000'den fazla tasarımcının IDA Kongresi için Istanbul'a gelmesi beklenmektedir.  
IDA 2013 için İTÜ tarafından yapılan adaylık başvurusu geniş bir paydaş grubu tarafından desteklenmiştir. Adaylık başvurusunda IDA 2013 Istanbul - Design Dialects - Kongresi Ulusal Düzenleme Kurulu aşağıdaki isimlerden oluşmuştur: 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Tasarım Danışma Konseyi (TTDK) adına, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn. Nihat Ergün
İTÜ adına Rektör Prof.Dr. Muhammed Şahin, 
İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü adına Bölüm Başkanı Prof.Dr. Alpay Er,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş, 
Eczacıbaşı Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Bülent Eczacıbaşı, 
Vestel Elektronik A.Ş. adına İcra Kurulu Baş. Vek. Sn.Turan Erdoğan, 
Türkiye İç Mimarlar Odası adına TMMOB İÇMO Başkanı Sn. Levent Tümer, 
Grafikerler Meslek Kuruluşu adına GMK Başkanı Sn. Yeşim Demir, 
Sn. Ayşe Birsel, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Birsel+Seck,New York. 
Sn. Sadık Karamustafa, Grafik Tasarımcı, Karamustafa Design, İstanbul. 
IDA 2013  İstanbul -Design Dialects - Kongresinin Ulusal Danışma Komitesi ise, başta Türkiye’deki ICSID ve ICOGRADA Üyesi olan üniversitelerin ilgili bölümleri olmak üzere (Bahçeşehir, Bilgi, Hacettepe, İzmir Ekonomi, Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik Üniv.) Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şb., İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), İstanbul Modern, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Patent Enstitüsü (TPE), BASEV, MOSDER, ASD  gibi  İstanbul’daki önemli tasarım paydaşlarından oluşmaktadır.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Sergi ve Sempozyum, "Kentsel Konut_Yeniden, Bugün/İstanbul"



2010-2011 Güz yarıyılında, 'Açık Stüdyo' olarak yürütülen MTS YL Programı, Proje 1 dersi "Kentsel Konut_Yeniden, Bugün / İstanbul" temalı  Mimari Tasarım Araştırma Laboratuarı çalışmaları 22.02-04.03 tarihleri arası 109 holünde sergilenecektir. 
Çalışmalar, 22 Şubat 2011, Salı günü 17.00'de başlayacak bir sempozyum çerçevesinde sunulmuş ve tartışılmıştır.

22 Şubat 2011 Salı

Sergi, "İstanbulla Yüzleşme - Yüz Çağdaş İstanbul Gravürü"

İTÜ GSB Gravür Atölyesi'nin de desteğiyle, Galata Sanat Galerisi'nin düzenlediği, "İstanbullayüzleşme - Yüz Çağdaş İstanbul Gravürü" başlıklı sergi 21 Şubat 2011 günü, saat 18.00'da 102 no'lu sergi salonunda açılmıştır. Sergi 11 Mart 2011 tarihine kadar görülebilir.

18 Şubat 2011 Cuma

Kutlama


Ocak.2011 döneminde profesörlüğe yükseltilen Alpin YENER ve Sinan Mert ŞENER için 17.Şubat.2011 Perşembe günü saat:17:00’de 330 no.lu salonda bir toplantı yapılmıştır.

11 Şubat 2011 Cuma

Seminer, "Unstated Contributions: How Artistic Inquiry Can Reform Interdisciplinary Research?", Christ Rust

10 Şubat 2011 Perşembe günü, saat 17.00'de, 109 no'lu salonda ITU International Design Lectures kapsamında Sheffield Hallam Universitesi'nden Prof. Christ Rust "Unstated Contributions: How Artistic Inquiry Can Reform Interdisciplinary Research?


Prof. Chris Rust is Head of the Art & Design Department, and Director of Sheffield Institute of Arts at Sheffield Hallam University. From 2006-2009 he was Chair of the international Design Research Society (DRS) council and he has recently led projects funded by the UK Engineering and Physical Sciences Research Council and Arts and Humanities Research Council. He led the Arts and Humanities Research Council’s 2006 review of “Practice-Led Research in Art, Design & Architecture” and has written and been invited to speak widely on practice led research and doctoral education in design. His research is mainly concerned with the role of tacit knowledge in design and in research and his most recent work was to lead a multi-disciplinary team investigating how to design for personalized, unencumbered digital media.

10 Şubat 2011 Perşembe

Panel, "Bütünleşik İnsan", Bitirme Ödevi E Jürisi



Bitirme Ödevi E jürisi kapsamında 9 Şubat 2011 günü, 127 no'lu salonda, saat 16.00'da bir panel düzenlenmiştir. 
Panele konuşmacı olarak Türker Armaner, Oğuz Haşlakoğlu ve Ahmet Soysal katılmışlardır.
E Jurisi, İstanbul Teknik Universitesi, Maslak Yerleşkesi'nde aynı zamanda İTÜ'yü temsil etmeyi amaçlayan sanat-bilim arakesitindeki  'bütünleşik insan'dan hareket ederek, bir 'arayüz' niteliğinde olmasını beklediği ve yerleşkenin girişini yeniden kurmayı hedef alan bir Disiplinlerarası Sanat ve Bilim Merkezi 'nin tasarımını hedeflemektedir. Panelde, sozkunusu "bütünleşik insan" teması tartışılmıştır.

9 Şubat 2011 Çarşamba

Proje Sergisi ve Konerans, "Kurtarabilirsiniz"


8 Şubat 2011 günü 109 no'lu salonda saat 16.00'dan itibaren, YTÜ-ICUS Uluslararası Kentsel Çalışmalar Araştırma Merkezi ve 1994 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çık sayıda operasyona katılan GEA Türkiye-Arama Kurtarma Grubu "KURTARABİLİRSİNİZ/ YOUCANRESCUE" başlıklı uluslararası proje kapsamında "1. Yılında Kurtarabilirsiniz Projesi - Afet Risklerinin Azaltılmasında Tasarımın ve Tasarımcının Rolü" başlıklı bir konferans düzenlenmiştir.
Proje, gerçekleştirilen etkinlikler yoluyla geleceğin mimar ve kent plancılarının "Afet Risklerinin Azaltılmasında Tasarımın - Tasarımcının Rolü ile Önemine İlişkin Bilinçlenme ve Farkındalığın Arttırılması" nı sağlamayı amaçlamaktadır. 
Mayıs 2010 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sergi ve konferans dizisi ile başlayan proje etkinlikleri 18-22 Ağustos’ta sergisini Ankara CEPA’ya, 8-12 Aralık tarihlerinde de ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ne taşımıştır. 14 Aralık 2010’da Buthan Timphu’da konferans etkinliği ile devam eden projenin sergisi İTÜ’den sonra da yıl boyunca üniversiteleri ve ilgili kurumları dolaşmaya devam edecektir. Projeye ilişkin ayrıntılı bilgiye www.youcanrescue.yildiz.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Projenin “Afet Risklerinin Azaltılmasında Tasarımın - Tasarımcının Rolü ve Afet Sonrası Kurtarma Operasyonları” başlıklı sergisi de 8 Şubat günü 102 no'lu sergi salonunda açılmıştır. Sergi açılışına Y. Doç. Dr. Zeynep Gül Ünal'ın konuşmacı olarak katılmıştır. Sergi 18 Şubat gününe kadar gezilebilir. 

8 Şubat 2011 Salı

Seminer - Sergi, "Mimarlık Bölümü / Güz Dönemi Mimari Projeleri"


Mimarlık Bölümü/ Güz Dönemi Mimari Projeler semineri 7 Şubat 2011 günü saat 10.00'dan itibaren gerçekleştirilmiştir. Projelerin okul yüzeyinde sergilendiği seminer programı aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir. 
Mimari Projeler Sergisi 17 Şubat 2011'e kadar gezilebilir.

10.00 ................. Birinci Sınıflar, 125-126 Holü,BIM1,215-216 Holü
11.30 ................. İkinci Sınıflar, Sinan ve Venüs Holleri Arası
14.00 ................. Üçüncü Sınıflar, Sinan ve Venüs Holleri Arası, Ç5
15.30 ................. Dördüncü Sınıflar, Sinan ve Venüs Holleri Arası,
17.00 ................. Diploma Projeleri Ç1, Ç2, Ç3

7 Şubat 2011 Pazartesi

Çalıştay Sunumu, "İstanbul Shared Spaces"

Universidad Europea de Madrid üniversitesinden gelen bir grup mimarlık öğrencisi ve öğretim üyesinin Istanbul'da gerçekleştirdiği "Istanbul Shared Spaces" adlı atölye çalışmasının ve Yenikapı'da yapmış oldukları proje çalışmalarının sunumu 4 Şubat Cuma, saat 17.00'de BIM 4 önündeki koridorda yapılmıştır.

Çalıştay Sunumu, "Participatory Video Workshop in Fener-Balat"

Oxford Brookes Universitesi öğrencileri ile I.T.U. Mimarlık, İç mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen "Participatory Video Workshop in Fener-Balat" atölye çalışmasının ürünlerinin sunumu 4 Şubat 2011 Cuma günü saat 13.00'da 127 nolu konferans salonunda yapılmıştır.
 
Free Hit Counter