Ambalaj Sektörü ve Ambalaj Tasarımı: Seminer ve Panel'i 28 Nisan 2011 Perşembe günü saat 12:30'dan itibaren 127 no'lu salonda gerçekleştirilmiştir.
Doğan ERBERK (ASD-Ambalaj Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri, WPO-Dünya Ambalaj Örgütü Başkan Yardımcısı) tarafından verilen seminer sonrasında Prof. Dr. Özlem Er moderatörlüğündeki 'Türkiye'de Ambalaj Tasarımı Konusundaki Gelişmeler' başlıklı panele Oya Akman, Doğan Erberk ve Orhan Irmak konuşmacı olarak katılmışlardır.
29 Nisan 2011 Cuma
28 Nisan 2011 Perşembe
Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı Tez Seminerleri
Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı-2010-2011 Bahar Yarıyılı, MTS 596-Seminer Dersi
"Üç Göçebe Kentli Hikayesi", Bengi Güldoğan, Prof.Dr. Arzu Erdem
"Mimarlık Eğitiminde Bir Kavrayış Olarak Beden Mekan", H.Işıl Uysal, Doç.Dr. Arda İnceoğlu
"Mimarlıkta Toplumsal Katılım ve Eleştirel Uygulamalar, Aktivist Mimarlık Söylemi ve Örnekler Üzerinden İncelenmesi", Selen Gürsoy, Prof.Dr.Ayşe Şentürer
öğrencileri 27 Nisan 2011 Çarşamba günü 9.30-13.00 saatleri arasında 302 no'lu odada seminer vermiştir.
"Mimarlıkta Temsil Yöntemlerinin,Mimesis,Anlatı, Çeviri ve Yeniden Üretim Kavramları Üzerinden İncelenmesi", Zeynep Gül Söhmen, Y.Doç.Dr. Funda Uz Sönmez
"Yolculuk Teması Bağlamında Birey-Mekan Karşılaşmaları", Cansu Tolunay, Y.Doç. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu"Üç Göçebe Kentli Hikayesi", Bengi Güldoğan, Prof.Dr. Arzu Erdem
"Mimarlık Eğitiminde Bir Kavrayış Olarak Beden Mekan", H.Işıl Uysal, Doç.Dr. Arda İnceoğlu
"Mimarlıkta Toplumsal Katılım ve Eleştirel Uygulamalar, Aktivist Mimarlık Söylemi ve Örnekler Üzerinden İncelenmesi", Selen Gürsoy, Prof.Dr.Ayşe Şentürer
26 Nisan 2011 Salı
Konuşma, "21. Yüzyıl'ın Lider Üniversitesine Doğru İTÜ2011", Muhammed Şahin
İTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Muhammed Şahin, üniversitemiz için yapılan çalışmaları özetlediği ''21 Yüzyıl'ın Lider Üniversitesine Doğru İTÜ2011'' başlıklı sunumu 25 Nisan 2011 Pazartesi günü saat:11.00 da 127 no'lu salonda gerçekleştirmiştir.
25 Nisan 2011 Pazartesi
Çalıştay Sunumu, "AA Istanbul Visiting School 2011-Crafted Tower"
16-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Architectural Association School of Architecture ve İTÜ Mimarlık Fakültesi işbirliği ile Taşkışla'da "AA Istanbul Visiting School 2011-Crafted Tower" atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.
Çalıştay sunumları 24 Nisan 2011 Pazar günü 109 no'lu salonda saat 11.00'den itibaren katılımcı öğrenciler tarafından yapılmıştır.
Çalıştaya ait detaylı bilgiye http://www.aaschool.ac.uk/STUD Y/VISITING/istanbul.php adresinden ulaşılabilir.
Çalıştay sunumları 24 Nisan 2011 Pazar günü 109 no'lu salonda saat 11.00'den itibaren katılımcı öğrenciler tarafından yapılmıştır.
Çalıştaya ait detaylı bilgiye http://www.aaschool.ac.uk/STUD
Seminer, "AA İstanbul Visiting School 2011 Lectures", Toni Kotnik
22 Nisan 2011 Cuma
Sergi, "Grundig markası için Tüketici Elektroniği Ürün Tasarımı"
İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü EUT 411 Ürün Tasarımı VII dersi kapsamında 2010-2011 Güz Yarıyılında gerçekleştirilen “Grundig Markası İçin Tüketici Elektroniği Ürün Tasarımı” Öğrenci Projeleri Sergisi 127 Holünde ziyarete açılmıştır.
Seminer, "AA İstanbul Visiting School 2011 Lectures", Arzu Erdem
16-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Architectural Association School of Architecture ve İTÜ Mimarlık Fakültesi işbirliği ile Taşkışla'da, Prof. Dr. Belkıs Uluoğlu'nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, AA Istanbul Visiting School 2011-Crafted Tower atölye çalışması kapsamında 21 Nisan 2011 günü saat 18.30'da 109 no'lu konferans salonun düzenlenen seminerde Prof. Dr. Arzu Erdem bir konuşma yapmıştır.
21 Nisan 2011 Perşembe
Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı Tez Seminerleri
Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı-2010-2011 Bahar Yarıyılı, MTS 596-Seminer Dersi
öğrencileri 20 Nisan 2011 Çarşamba günü 9.30-13.00 saatleri arasında 302 no'lu odada seminer vermiştir.
"Totalitarizmin Konuttaki İzleri ve Kişi Üzerindeki Etkileri", Tuba İmik, Prof.Dr.Semra Aydınlı ve Y.Doç.Dr.İpek Akpınar
"Yüksek Katlı Yapılarda Konut Kavramının Ortaya Çıkışı ve Geleceğe Yönelik İç Mekan Senaryolarının İncelenmesi", Duygu Gökbulut, Öğr.Gör.Dr. Çiğdem D. Eren
"Terapötik Ortamlarda Hasta Davranış Modları ve Şekillenen Konut Olgusu; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Az Düzeyli Hasta Etkleşimi ve Konut Algısı", Selda Canpolat, Prof.Dr. Alper Ünlü
"Çocukların Mekan Algısı; Bir Anaokulu Örneği Üzerinden İnceleme", Buket Koç, Prof.Dr. Alper Ünlü
"Melezlik-Melezliğin Biçim Üzerinden Ele Alınması", Elife Bilgen Dinç, Y.Doç.Dr. İpek Akpınar
Seminer, "Collective Creativity ın Design", Liz Sanders
20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 17.00'da 127 no'lu salonda İTÜ Uluslararası Tasarım Seminerleri kapsamında Liz Sanders "Collective Creativity in Design" başlıklı bir konuşma yapmıştır.
Liz Sanders'in konuşmasını "Consumer Electronics for Grundig" başlıklı projenin ödül töreni takip etmiştir.
20 Nisan 2011 Çarşamba
Seminer, "AA İstanbul Visiting School 2011 Lectures", Onur Yüce Gün
19 Nisan 2011 Salı
Seminer, "Ten Absences of Site Plan", Jordi Ros
18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 12.00'de Barcelona Teknik Üniversitesi'nden Prof. Jordi Ros 'Ten absences of site plan' isimli bir seminer vermiştir. Seminer kapsamında Prof. Ros mimarlık medyasında genellikle vaziyet planı hiç gösterilmeyen ikonik binaların vaziyet planında kentsel etkilerini ele almıştır.
Seminer, "Venedik Bienali'ndeydim", Nigan Bayazıt
Prof. Dr. Nigan Bayazıt, 20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 12.30'da 109 no'lu salonda "Venedik Bienali'ndeydim" başlıklı bir konuşma yapmıştır.
Uluslararası Tasarım Kongresi İTÜ’nün Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek
Uluslararası Tasarım Birliği’nin 2013 Kongresi’nin İstanbul’da İTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi için Kanada’da anlaşma imzalandı.
International Design Alliance (IDA) 2013 kongresinin İstanbul’da gerçekleştirilmesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile IDA’yı oluşturan Uluslararası Endüstriyel Tasarım Dernekleri Konseyi (ICSID), Uluslararası Grafik Tasarım Dernekleri Konseyi (ICOGRADA) ve Uluslararası İç Mimarlar/Tasarımcılar Federasyonu (IFI) arasında IDA merkezinin bulunduğu Montreal, Kanada’da imzalanan anlaşma ile mutabakata bağlandı.
Anlaşmanın imza töreni, üç uluslararası kuruluşu temsilen bir araya gelen IDA İcra Kurulu üyelerinin ve İTÜ adına IDA 2013 İstanbul Kongresi İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Alpay Er’in katılımıyla gerçekleşti. Icsid Başkanı Dr. Mark Breitenberg (ABD), Icograda Başkanı Russell Kennedy (Avustralya), IFI Başkanı Shashi Caan (ABD)’nın yanı sıra, Icsid, Icograda ve IFI’nın 2011-2013 Dönem BaşkanlarıProf. Soon In Lee (Kore), Julia Leimei Chiu (Japonya) ve Joe Pettipas (Kanada) da anlaşmaya imza attı. Anlaşmanın imzalanmasıyla beraber İTÜ uluslararasıalanda resmen kongre hazırlık çalışmalarına başladı.
IDA İcra Kurulunu temsilen Icsid Başkanı Dr. Mark Breitenberg imza töreninden sonra yaptığı açıklamada “IDA Kongreleri, IDA’yı oluşturan endüstriyel, grafik ve iç mekan tasarımı disiplinlerini bir arada tutan ve aynı zamanda birbirinden ayıran karşılıklı etkileşimi yansıtır. İstanbul, tasarım alanındaki zengin tarihi ve çeşitliliği ile bu karşılıklı etkileşimi 2013 IDA Kongresi için idealize eden bir şehirdir. IDA, tasarıma dayalı işbirliği konusunda ileride kesinlikle örnek oluşturacak bu etkinlik için İstanbul’daki organizasyonun farklı paydaşları ile beraber çalışacak olmaktan şimdiden büyük heyecan duymaktadır.” dedi.
2013 IDA Kongresine evsahipliği yapacak olan İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünü temsilen Bölüm ve IDA 2013 İstanbul Kongresi İcra Kurulu Başkanı Prof.Dr.Alpay Er, “İstanbul tarihi, lokasyonu, kültürel ve iktisadi dinamizmi ve yaratıcıkapasitesi ile dünyanın tasarım başkentlerinden birisi olmayı hak ediyor. Tasarımı inovasyon sürecinin asli bir unsuru olarak gören ve uluslararasıtasarım camiasının aktif bir üyesi olan İTÜ, IDA 2013 kongresini İstanbul’a getirerek hem kentin hem de Türkiye’nin tasarıma dair vizyonunu gerçekleştirme yolunda tarihi bir adım atmıştır.” dedi.
İmza töreninin ardından İTÜ evsahipliğinde, IDA İcra Kurulu üyeleri, Icsid ve IFI genel sekreterleri, Icograda genel müdürü ve IDA 2011 Taipei Kongresi’nin organizatörlüğünü üstlenen Tayvan Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin de katıldığıbir davet verildi.
IDA Kongresi, tasarım meslek oluşumlarının kendilerini tek bir ses olarak ifade edebildikleri bir platformdur. IDA Kongrelerinin en önemli hedefi; IDA paydaşlarının mesleki disiplinleri arasındaki tasarım-bazlı işbirliğinin değerini, benzerliklerinin yanı sıra kendilerine özgü niteliklerini de vurgulayarak desteklemek ve diğer tüm paydaşlarla birlikte tasarım temelindeki işbirliklerinin değerini vurgulamak olarak ifade edilebilir.
IDA Kongresi Hakkında
IDA Kongreleri, tasarımcılarla tasarımcı olmayan paydaşlar arasında bir zirve niteliğinde gerçekleştirilen dünyadaki en büyük tasarım etkinliğidir. Kongrenin amacı dünyanın her yerinden gelen tasarımcıların sesini bir tema çerçevesinde duyurmak; siyaset, kültür ve iş dünyasının, bilim, teknoloji ile beşeri bilimlerin düşünür ve liderlerini bir araya getirerek IDA vizyonunu ve misyonunu ileriye taşımaktır.
IDA Kongresi, tasarım meslek oluşumlarının kendilerini tek bir ses olarak ifade edebildikleri bir platformdur. IDA Kongrelerinin hedefi; IDA paydaşlarının mesleki disiplinleri arasındaki tasarım-bazlı işbirliğinin değerini, benzerliklerinin yanı sıra kendilerine özgü niteliklerini de vurgulayarak desteklemek; diğer tüm paydaşlarla birlikte tasarım temelindeki işbirliklerinin değerini vurgulamak; Icsid, Icograda ve IFI üyeleri ile küresel kongre katılımcıları için keyifli ve eğitici bir deneyim sağlamak; IDA ortakları ve kongre paydaşları arasında etkileşimi desteklemek; IDA’yı tasarımın küresel sesi ve inovasyonun tetikleyicisi olarak konumlandırmak; evsahibi şehir, ülke ve bölgenin tasarıma yönelik inanç ve katkısını sergileyecek küresel bir platform oluşturmak; ve son olarak politik karar odaklarının, hükümetlerin dikkatlerini tasarımın önemine çekmek ve tasarımı etkin bir şekilde kullanmaları yönünde etkilemek olarak ifade edilebilir.
International Design Alliance: IDA (Uluslararası Tasarım Birliği) Hakkında
2005 yılında kurulan International Design Alliance: IDA (Uluslararası Tasarım Birliği), tasarımı temsil eden uluslararası kuruluşlar olan Icsid, Icograda ve IFI arasındaki stratejik bir girişimdir. IDA, tasarım ile ilgili mesleklerin ortak çıkarlarını savunan tüm disiplinlerin ortak sesi olarak faaliyet gösterir.
Panel, "Vertical Urbanity/Düşey Kentsellik"
Moderatörlüğünü Ömer Kanıpak'ın yaptığı panele Boğaçhan Dündaralp, Doç. Dr. Binnur Öktem Ünsal ve Eda Yücesoy konuşmacı olarak katılmışlardır.
14 Nisan 2011 Perşembe
Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı Tez Semineri
Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı-2010-2011 Bahar Yarıyılı, MTS 596-Seminer Dersi
öğrencileri 13 Nisan 2011 Çarşamba günü 9.30-13.00 saatleri arasında 302 no'lu odada seminer vermiştir.
"Kamusal Alanların İncelenmesi; Kent-Yapı-İnsan Mimari Yapılarla BeraberTasarlanmış Açık İlişkisinin İrdelenmesi", Gizem Muhtaroğlu, Y.Doç.Dr. Meltem Aksoy
"Kent içindeki Yapılar ve Yapılar Arasında Kalan Alanların İnsan-Toplum Yaşantısı ile Etkileşiminin Mimari Açıdan Değerlendirilmesi", Sezin Darende, Y.Doç. Dr. Cemile Tiftik
"Kent Gündelik Yaşantısıyla Değişen Mimari Mekan Tanımının Özel ve Kamusal Alan Kapsamında İncelenmesi", Nazlı Güngen, Doç.Dr. Arda İnceoğlu
"Dış Etmenlere Bağlı İnsan Eylemleri; Kadıköy Sahil Şeridi", Doruk Karagöz, Prof.Dr. Arzu Erdem
"Yer-Mekan", Yasemin Löşer, Prof.Dr. Arzu Erdem
Peyzaj Mimarlığı Bölüm Yemeği
Geleneksel Peyzaj Mimarlığı Bölümü yemeği peyzaj mimarlığı öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katılımı ile 28 Mart Pazartesi günü Zarifi'de gerçekleştirilmiştir.
Perşembe Seminerleri
8 Nisan 2011 Cuma
Seminer, "Metropollerimizdeki Sosyo-Ekonomik Mekanlar, Mahalle Sistemi ve Sosyal Merkezler", Gökhan Menteş
7 Nisan 2011 Perşembe günü saat 10.30'da 127 no'lu salonda, Doç. Dr. Ferhan Gezici'nin doktora dersi kapsamında, Gökhan Menteş "Metropollerimizdeki Sosyo-Ekononomik Mekanlar, Mahalle Sistemi ve Sosyal Merkezler" başlıklı bir sunum yapmıştır.
7 Nisan 2011 Perşembe
Mimari Tasarım Proje 1 Stüdyosu "Mekan ve Kültür" Konferansında
Koordinatörlüğü Prof. Dr. Ayşe Şentürer tarafından 2010-2011 Kış Yarıyılında yürütülen "Kentsel Konut" temalı Mimari Tasarım Proje 1 Stüdyosu 8-10 Eylül 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan VI. Uluslararası Kültür Araştırmaları Sempozyumunda bir panel gerçekleştirecektir. 27 ekip çalışması arasından panelde sunulmak üzere seçilen beş proje ise şunlardır:
Panel: KENTSEL KONUT_YENİDEN,BUGÜN
1 Kentte Bedenin Oluşturduğu Ev
İpek Kay, A.Nil Şensu, Gülşah Aykaç,
2 İstanbul: Küresel ile yerel arasında biçimlenen yaşantılar, konutlar
Özgür Gültekin, Ayşe Şahin
3 İstanbul'daki ayrışmış ve niteliksiz yapılaşmalar karşısında
'Kentsel Konutun Yeniden Tarifi'
Ayşe Büşra Sayıner, Orkan Zeynel Güzelci
4 Kuştepe Mahallesi Üzerinden Direnç Modellerinin İncelenmesi
Ezgi Hazar
5 Açık kaynaklı bir kentsel konut üretim modeli.
Benek Çinçik
Panel: KENTSEL KONUT_YENİDEN,BUGÜN
1 Kentte Bedenin Oluşturduğu Ev
İpek Kay, A.Nil Şensu, Gülşah Aykaç,
2 İstanbul: Küresel ile yerel arasında biçimlenen yaşantılar, konutlar
Özgür Gültekin, Ayşe Şahin
3 İstanbul'daki ayrışmış ve niteliksiz yapılaşmalar karşısında
'Kentsel Konutun Yeniden Tarifi'
Ayşe Büşra Sayıner, Orkan Zeynel Güzelci
4 Kuştepe Mahallesi Üzerinden Direnç Modellerinin İncelenmesi
Ezgi Hazar
5 Açık kaynaklı bir kentsel konut üretim modeli.
Benek Çinçik
4 Nisan 2011 Pazartesi
Konferans, "Designing Sustainable Neigbourhoods", John F. Torti
"ITU International Lecture Series" kapsaminda mimarlik / kentsel tasarim / peyzaj arakesitinde tasarimlar yapan John. F. Torti 31 Mart Persembe, saat 18:00'de 109 no'lu salonda 'Designing Sustainable Neighbourhoods' baslikli bir konferans vermiştir.
1 Nisan 2011 Cuma
Sergi, "Eskiz ve Fotoğraflarla Foça"
2010-2011 bahar yarıyılı Mimari Proje 3-4 ve 6-7 stüdyo çalışması kapsamında yapılan Foça Teknik Gezisi-Fotoğraf ve Eskiz Sergisi'nin açılışı ve ödül töreni 31 Mart 2011 Perşembe günü giriş holü-127 koridorunda gerçekleştirilmiştir.
Yurdanur Dülgeroğlu Yüksel, Yasemin Alkışer ve Özlem Kandemir yürütücülüğünde gerçekleştirilen sergi 8 Nisan 2011 tarihine kadar görülebilir.
Yurdanur Dülgeroğlu Yüksel, Yasemin Alkışer ve Özlem Kandemir yürütücülüğünde gerçekleştirilen sergi 8 Nisan 2011 tarihine kadar görülebilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)