vvv
İTÜ Mimarlık Fakültesi Bülteni Blogu'na hoşgeldiniz. Lütfen bültende yer almasını istediğiniz haberlerinizi varsa resimleri ile birlikte ilgili komisyon üyesinin e-posta adresine yollayınız!
vvv

31 Mayıs 2011 Salı

Öğrencilerimiz Olmuksa Doğal Çözümler Yarışması’nda 1 ve 2.’liği paylaştılar


 
Oluklu mukavva sektörünün lider şirketi Olmuksa’nın, tasarım eğitimi alan üniversite öğrencileri arasında düzenlediği yaş sebze-meyve ambalaj tasarım yarışmasında İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri Türker Acartürk ve Çağlar 1. ve 2. olarak ilk iki dereceyi aralarında paylaştılar. Her ikisini de bölümümüz adına gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Oluklu Mukavva ile Doğal Çözümler
Yarışmada dereceye giren tasarımlar, sebze ve meyvelerin tarladan sofraya kadar oluklu mukavva kutularla hijyen ve ekonomik olarak taşınmasının yanı sıra tüketicilerin ihtiyacını karşılayan çevreci porsiyon ambalaj çözümlerine de odaklanıyor. Yeni tasarımlar perakendecilere ürünlerini en iyi şekilde sergileme olanağı verirken tüketiciye de sağlıklı, doğal, çevre dostu oluklu mukavva ambalajla sebze ve meyvelerini evlerine kadar taşıma fırsatı veriyor.
“Oluklu Mukavva ile Doğal Çözümler” sloganıyla yola çıkılan proje ile öğrencilerden yaş sebze-meyve ürünleri için özgün ambalajlar tasarlamalarıistendi. 13 üniversiteden 100’e yakın başvurunun gerçekleştiği yarışmanın ilk aşamasında tüm projelerin Seçici Kurul tarafından değerlendirildiği ön eleme yapıldı. Ön eleme sonucunda finale kalan öğrenciler, oluklu mukavva malzeme ile tasarımlarını uygulayabilecekleri Geliştirme Atölyesi’ne katıldılar. Geliştirme Atölyesi sonrasında Seçici Kurul tekrar bir araya gelerek final değerlendirmesini yaptı ve dereceye giren tasarımları belirledi.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Taşkışla Günü

Taşkısla Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Taşkışla Günü 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi. 

27 Mayıs 2011 Cuma

Panel, "11. Dönem Ağa Han Mimarlık Ödülü"

26 Mayıs 2011 Perşembe günü 15:30-20:00 saatleri arasında 213 no'lu salonda 11. Dönem Ağa Han Mimarlık Ödülü kapsamında iki panel ve bir kitap tanıtımı gerçekleştirilmiştir.
Açılış konuşması Ağa Han Mimarlık Ödülü Direktörü Farrokh Derakhshani tarafından yapılan etkinliğe Can Çinici, Omar Abdulaziz Hallaj, Han Tümertekin, Şulan Kolatan, Emre Arolat, Mohammed Al-Asad ve Banu Durmuşoğlu konuşmacı olarak katılmışlardır. 
Etkinlikte ayrıca, Mohammad Al-Asad'ın editörlüğünde hazırlanan "Workplaces: The Transformation of Places of Production, Industrialization and the Built Environment in the Islamic World" başlıklı kitabın tanıtımı yapılmıştır.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

1981 Yılı ve 1991 Yılı Mezunlarına Anı Belgesi ve Taşkışla Plaketi verilmesi

İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden 1981 ve 1991 yılı ve Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü'nden 1991 yılı mezunlarının katıldığı toplantı 21 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'dan itibaren 109 numaralı konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.
Toplantı çerçevesinde İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu, İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü  Başkanı Prof. Dr. Gülen Çağdaş ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Türkoğlu konuşma yapmış, Prof. Dr. Erol Kulaksızoğlu ise temsili ders anlatmıştır.
Akabinde, meslekte 20. yılını ve 30. yılını dolduran mezunlarımıza anı belgeleri ile Taşkışla plaketleri verilmiştir.

19 Mayıs 2011 Perşembe

"Dünya Mirası Alanlarında Uygulanan Yönetim Planları"

ICOMOS Türkiye Milli Komitesi tarafından düzenlenmiş bulunan "Dünya Mirası Alanlarında Uygulanan Yönetim Planları" isimli toplantı 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü 10.00-16.00 saatleri arasında 127 numaralı salonda gerçekleştirilmiştir. 

18 Mayıs 2011 Çarşamba

İTÜ, British Council’ın “Yılın Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması”nda Proje Ortağı

Tasarım alanında faaliyet gösteren genç girişimciler, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan British Council’ın “Yılın Genç Girişimcisi" ödülü için yarışıyor. Kazananlar Britanya'da tüm dünyadan meslektaşları ile buluşacak ve Türkiye'yi Uluslararası Girişimci Yarışması’nda temsil edecek. Bu yıl İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi ortaklığıyla gerçekleşecek olan yarışmayı kazanan kişi Türkiye'de Yılın Genç Tasarım Girişimcisi unvanını kazanıp Eylül ayında diğer ülkelerin finalistleriyle beraber sektör turu kapsamında Londra Tasarım Fuarı'na katılacak ve uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil edecek. British Council tarafından desteklenen bu program kapsamında Türkiye finalisti Britanya'nın önde gelen uluslararası üne sahip tasarım sektörü çalışanlarıyla görüşüp, tanışma fırsatı bulacak.
Katılımcıların 17 Haziran 2011 tarihine kadar www.britishcouncil.org.tr sayfasında yarışmak istedikleri sektör ile ilgili ön koşulları okuyarak başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Adayların 21 – 40 yaş aralığında; tasarım alanında (Mimarlık: iç mimar ve peyzaj mimarları; ürün tasarımcıları / üreticiler: mobilya, endüstriyel ürünler - tasarım tanıtımı:konu ile ilgili sergi, etkinlik veya festival düzenleyenler - bu alanda pazarlama, iletişim, yayıncılık veya gazetecilik yapanlar) en az 3 yıllık iştecrübesine sahip; girişimci ve Türkiye’de tasarım sektörünün gelişmesinde ticari ya da sosyal alanlarda yeteneklerini göstermiş; tasarım alanında Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip; kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip olmalarıbeklenmektedir.
İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü kurulduğu 1993 yılından bu yana tasarımı girişimcilik ve inovasyonun asli bir unsuru olarak gören bir akademik anlayışla eğitim ve araştırma faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bölüm başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) olmak üzere, çok sayıda paydaş ile Türk sanayisinin rekabet gücünün tasarım yoluyla artırılması ve tasarımın toplumsal ve ekonomik fayda yaratmaya yönelik rolüne dair projeler yürütmektedir.
Genç Yaratıcı Girişimci programıyla ilgili daha fazla bilgi için:
arts.info@britishcouncil.org.tr

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Çalıştay, "City Cultures in Focus"




9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Ferrara Üniversitesi-İtalya ve Milano Politeknik-İtalya işbirliği ile "City Cultures in Focus" başlıklı bir çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştayın organizasyonu X-Change Culture-Science tarafından gerçekleştirilmiştir. Çalıştay ile ilgili detaylı bilgiye http://www.x-change.at/CCiF/home.html adresinden ulaşılabilir. 

10 Mayıs 2011 Salı

"Taşkışla Avlusu Ütopyası" Sergi Açılışı ve Ödül Töreni

Yrd. Doç. Dr. Funda Uz Sönmez, Ar. Gör. Cenk Dereli ve Ar. Gör. Şebnem Şoher tarafından, tüm lisans öğrencilerine açık olarak, "Taşkışla Avlusu Ütopyası" konulu "24 saat Tasarım Maratonu / TaM24sa." isimli öğrenci tasarım etkinliği düzenlenmiştir.
Farklı bir tasarım deneyimi yaşatmayı, Taşkışla üzerine geliştirilen fikirleri herkesle paylaşmayı hedefleyen TaM24sa., 30 Nisan sabah 10.00 dan 1 Mayıs sabah 10.00 a kadar 24 saat sürmüş ve 3 Mayıs 2011 Salı günü, ülkemizin genç ve önemli mimarlarından Boğaçhan Dündaralp, Sinan Omacan, Burcu Serdar Köknar, Cem Kozar ve Ar. Gör. Zeynep Aydemir'den oluşan bir jüri tarafından değerlendirilmiştir. 
Ödüle değer bulunan projeler, 9 Mayıs 2011 Pazartesi günü 18.30 da yapılan ödül töreni sonrasında Taşkışla avlusunda özel bir kurgu ile sergilenmeye başlanmıştır. 

5 Mayıs 2011 Perşembe

"Mimarlıkta Serbest Anlatım Teknikleri" Dersi Öğrenci Sergisi

Aslıhan Şenel ve Ozan Avcı tarafından yürütülen, Mimarlık bölümü bahar yarıyılı seçmeli dersi "Mimarlıkta Serbest Anlatım Teknikleri" kapsamında "İstanbul'un halleri" başlıklı dönem sergisi 122 no'lu kürsünün bulunduğu koridorda 10 Mayıs günü açılmıştır. 17 Mayıs'a kadar açık kalan sergiye ve derse ait dijital yayına http://istanbulunhalleri.blogspot.com/ adresinden ulaşılabilir.

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programı Seminer Dersi Sunumları


2010-2011 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programı Seminer Dersi sunumları 3 Mayıs 2011 günü 131 no'lu salonda saat 14.00'den itibaren gerçekleştirilmiştir. 

İstanbul'da Beş Yıldızlı Otellerin Yer Seçimi
Kutlu DEMİRER , Tez Yürütücüsü: Yrd.Doç.Dr.Elif ALKAY

İstanbul'daki Ofis Yatırımları ve İstanbul Finans Merkezi
Sara Selin Ers, Tez Yürütücüsü: Öğ.Gör. Dr.Cem BEYGO

Yaşam Döngüsü Maliyet Analizi
Aslı TURHAN, Tez Yürütücüsü: Prof.Dr.Heyecan GİRİTLİ

İstanbul'da Önemi Azalmış Sanayileşme ve Sanayi Alanlarının Desantarliazasyonu ile Boğaziçi Bölgesinin İrdelenmesi
Pınar ŞİMSEK, Tez Yürütücüsü: Yrd.Doç.Dr. Mehmet Ali YÜZER

3 Mayıs 2011 Salı

Barok Müzik Dinletisi

Avrupa Mimarlığı Tarihi dersi kapsamında, öğrencilerin Barok üslubu bütün olarak algılamalarına yardımcı olmak amacıyla, 2 Mayıs Pazartesi günü 109 no'lu salonda saat 11.30'da İTÜ TMD Konservatuarı bir Barok Müzik Dinletisi gerçekleştirmiştir.
 
Free Hit Counter